· 

Rachab bat Jehosua

Shalom allemaal,

 

zoals jullie weten hebben wij een schrijfster in ons midden: Rachab bat Jehosua. Wie is de persoon achter deze boeken?

 

Rachab bat Jehosua, dat is nogal een naam. Dus eerst de vraag, waarom heeft u voor deze schrijversnaam gekozen?

 

Dat ik voor een pseudoniem gekozen heb, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik heb er goed en lang over nagedacht. En opeens wist ik het! Ik zal mijn boeken schrijven onder de naam Rachab bat Jehosua! Ik ben een gelovige in de Heer Yeshua en weet waar ik vandaan kom. Mijn leven was niet altijd tot eer van de HEER.

 

Kortgezegd, ik was een vrouw die leefde zonder zich druk te maken over de geboden, richtlijnen, voorschriften en regels van de Schepper van Hemel en Aarde, de Schepper van al wat leeft. Ik nam als voornaam Rachab aan. Deze vrouw was een zondares en bezat een bordeel. Maar op een dag hoorde ze van de God van Israël en besloot in haar hart deze God te volgen. het woordje bat betekent: dochter van.. En Jehosua staat én voor de Here Jezus én mijn vader heette Jozua. Dus mijn keuze was daarna snel gemaakt.

 

Wanneer ontdekte u dat u geroepen was om te schrijven?

 

Ik kan me niet anders herinneren dat ik altijd bezig was te schrijven. Ik hield ervan verhalen te schrijven en ze op te bergen in mappen. Door het schrijven kon ik mezelf verplaatsen in de ander (die het moeilijker had dan ik) en ik kon mezelf dan verbeelden dat ik onder andere omstandigheden leefde. Ook verbeeldde ik me dat ik de God van de Hemel heel goed kende en gesprekken met Hem voerde zodat ik mijn pijnen, twijfels, verdriet en vreugde, met Hem kon delen.

 

Vooral mijn pijnen en verdriet. Ik wilde mijn aardse vader niet verdrietig maken om hem met deze kant van mijn gevoelens te belasten! Terugkomend op uw vraag wanneer ik ontdekte dat ik geroepen ben om te schrijven? Geen idee. Ik denk dat ik met een gouden vulpen op Aarde ben gekomen met als doel verhalen, ware verhalen te schrijven en nu weet ik het ook, om de satan te ontmaskeren. Aan fantasieverhalen heb ik niets, zeggen mij niets!

 

Wat was uw allereerste verhaal? Waar ging het over, weet u dat nog?

 

Mijn allereerste verhaal..laat mij het houden op De Terugkeer | de zoektocht. Dat was echt een bevalling! De satan wilde dit boek niet gepubliceerd zien. En dat heeft hij me heel duidelijk laten weten. In dit boek kunt u lezen over zijn ontmaskering, zijn vernietigingstactieken, zijn misleidende visioenen.

 

De inwijding van een 18-jarige als bonuman en nog veel meer. Hahaha! Hij moest eens weten dat ik nog niet klaar met hem was. Hoe kon hij vermoeden dat het zwaarste verhaal nog komen moest. Gevecht in de geestelijke wereld | strijdersadvies. Heerlijk! Hahaha..

 

In de verhalen komt een bepaald thema terug, of zelfs meerdere. Strijd en tegenslag, aanvallen van de duisternis. U verbloemt niets. Waarom deze zware thema's?

 

Ik hoop hiermee dat ogen geopend worden! Zeg maar, dat de schellen van de ogen wegvallen. Dat de sluier van verblinding en bedwelming die vele duizenden mensen nog geketend heeft, verscheurd en vernietigd worden. Dat mensen wakker worden uit hun geestelijke slaap. Dat men gaat inzien dat de hel en de duistere kant van de geestelijke wereld wel degelijk realiteit zijn.

 

Ik wil dat wat mij en mijn gezin overkomen is, ruim veertig! jaar lang, anderen kan helpen niet jarenlang gebonden, gebukt, geknecht door het leven te gaan. Dat ze lering trekken uit mijn ware verhalen en zullen opstaan tegen de duivel, zijn trawanten en zijn menselijke helpers! En inderdaad, daarbij verbloem ik niets en noem ik de dingen bij naam! Het moet afgelopen zijn met de valse schijn. Afgelopen met een pleister op de wond te plakken terwijl de wond diep en vies is en blijft etteren!

 

Wat wilt u met en voor uw lezers bereiken met uw boeken?

 

Ik wil bereiken dat in de eerste plaats gelovigen in de HEER gaan inzien wat de Heer Yeshua bedoelt met de tekst in Johannes 11 vers 10: ‘De dief (de duivel) komt alleen maar om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan. Maar IK Ben gekomen opdat zij (de mensen) leven hebben en overvloed hebben.’ In de tweede plaats wil ik bereiken dat zij die nog twijfelen of God bestaat, dat zoekenden tijdens en na het lezen van mijn boeken, Hem zullen vinden. De Verlosser van de mensheid. En uiteraard dat beide partijen hun kinderen gaan opvoeden in de ‘vreze des Heren’.

 

(Note van de interviewer: 'vreze' heeft niks te maken met doodsbang voor God zijn en je aan een rits godsdienstige regeltjes houden om maar in een goed daglicht te staan. Vreze is een ouderwets woord voor: zeer diepgaande respect en achting hebben voor..)

 

Nog twee vragen: kunnen we meer boeken van u verwachten dit jaar?

 

Meer boeken? Geen idee. Ik zie wel wat El Shaddai van mij wilt. Hij bepaalt!! Hij was ook Degene Die gezegd had: ‘Schrijf boeken om de ogen van mensen te openen. Wees niet bang! Ik Ben bij je.’ En dat is altijd zo gebleken. Zo gauw ik plaats nam achter mijn laptop, ervoer ik in de geest dat El Shaddai het overnam. Ik kreeg visioenen en hoorde woorden.. gezinnen.. gesprekken.. Zo wist ik wat en hoe ik het schrijven moest. Ik ervoer het aan den lijve en zag ook vaak dat beest opereren! Hij, de Schrijver der schrijvers heeft beloofd me bij te staan.

 

Een profetie over mijn leven is ook dat de HERE meer diepten aan mij zal openbaren…en daarom zeg ik: Hij bepaalt wanneer en of ik nog een boek schrijven zal!

 

 

En wat wil u zeggen tegen mensen, gelovig of niet of anders, die hun talenten (nog) niet durven te gebruiken?

 

Tegen zulke mensen wil ik zeggen: “Sta op!” Zij moeten doen waartoe de Almachtige God hen geroepen heeft. Daarmee eren we Hem ook. Laat je talenten en gaven niet roven. Doe er iets mee! Want anders zal de satan ze gebruiken om zichzelf te verhogen. Talenten en gaven zijn niet voor niets gegeven. Eer de EEUWIGE met uw kracht, uw tijd en alles wat u hebt.

 

In de Tanach staat het mooi beschreven in het Bijbelboek Deuteronomium: 6 vers 5: ‘Heb de HERE uw God lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw kracht!’

 

Bedankt voor uw tijd en moeite om mij te interviewen. Gods zegen over uw leven.